Українська ППО вперше перехоплюватиме новітній американський БПЛА MQ-9 Reaper

 

Вперше на території України американський ударний безпілотник MQ-9 Reaper під час навчань спробує здолати українську протиповітряну оборону на західному кордоні нашої держави.

Про це у вівторок, 1 грудня, інформує служба зв’язків з громадськістю Повітряного командування “Захід”.

Зазначається, що навчання проходять у зоні відповідальності ПвК “Захід” і є вкрай важливим елементом співробітництва з фахівцями ППО командування ВПС США в Європі.

“Це гарна можливість перейняти величезний досвід наших американських друзів, отримати деяку матеріально-технічну підтримку”, – заявив тимчасово виконуючий обов’язки командувача повітряного командування “Захід”, генерал-майор Дмитро Карпенко.

Мета заходу – обмін досвідом у сфері протиповітряної оборони, зокрема, проведення практичного заняття з відслідковування, захоплення цілі на супроводження та імітації знищення БПЛА MQ-9 Reaper.

За словами представника делегації Військово-Повітряних сил США в Європі Кевіна О’Браєна, це надасть підтримку українським підрозділам ППО під час застосування наземних засобів зенітних ракетних військ повітряного командування.

ПвК Захід О'браєн 2 ПвК Захід О'браєн ПвК Захід О'браєн 3
<
>
Фото: служба зв'язків з громадськістю ПвК "Захід"

“Я постійно співпрацюю з Повітряними силами ЗС України, але вперше працюю з представниками протиповітряної оборони. Командувач Повітряних сил генерал-полковник Сергій Дроздов акцентував, що це один з його пріоритетних напрямків, і нам дуже важливо з вами співпрацювати. Адже двостороннє навчання розвиває успіхи спільних українсько-американських тренувань сил ППО упродовж серії навчань “Чисте Небо”, – зазначив О’Браєн.

Нагадаємо, нещодавно після кількох місяців виконання бойових завдань у районі проведення операції Об’єднаних сил військовослужбовці Повітряного командування “Захід” повернулися до пункту постійної дислокації.

Читайте також:
Командувач турецьких ВПС зустрівся з українськими авіаторами та подивився на наші літаки

Екіпажі винищувачів ЗСУ відпрацювали ведення повітряних боїв у хмарах. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна