Росія розширила санкції на “слуг народу”, Разумкова і Стефанчука

 

До оновленого списку санкцій Росії проти України потрапили голова Верховної Ради Дмитро Разумков та його перший заступник Руслан Стефанчук.

Відповідну постанову розміщено на порталі правової інформації РФ, передає “Укрінформ”.

До списку осіб, на яких поширюються санкційні обмеження, також потрапили народні депутати з фракції “Слуга народу” Ольга Василевська-Смаглюк, Андрій Герус, Гео Лерос, глава делегації України в ПАРЄ Єлизавета Ясько, а також Олександр Качура і зовсім проросійський нардеп Максим Бужанський, що девальвує будь-яку логіку списку.

Загалом санкційний перелік налічує 849 осіб.

Як інформувала “Новинарня“, 1 листопада 2018 року Росія ввела санкції щодо 322 громадян і 68 компаній з України.
Серед фізичних та юридичних осіб, на яких поширюються санкції, були депутати Верховної Ради VIII скликання (як БПП, так і “Опоблоку” та ін.), великі українські підприємці, чиновники адміністрації президента України, керівники органів виконавчої влади і великих українських компаній, судді КС, юридичні особи, що контролюються найбільшими бізнесменами України, громадські активісти тощо.
У відповідній постанові вказувалося, що вона спрямована “на протидію недружнім діям щодо російських громадян і юридичних осіб з боку України і на нормалізацію двосторонніх відносин”.
При цьому уряд Росії в санкційному документі переплутав націоналіста Євген Карася з тезкою-галеристом.

Читайте також:
Уряд продовжив економічні санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна