Уряд продовжив економічні санкції проти Росії

 

Кабінет Міністрів України продовжив торговельні санкції щодо товарів походженням із Російської Федерації ще на рік – до 2022 року.

Відповідне рішення уряд ухвалив без обговорення у середу, 25 листопада, передає “Інтерфакс-Україна”.

Документ вносить поправки до урядової постанови №1166 від 30 грудня 2015 року, яка, своєю чергою, передбачає обмеження імпорту продукції з російським походженням.

Так, із 2 січня 2016 року для російських товарів діє так званий режим найбільшого сприяння СОТ, який передбачає застосування вищих ставок ввізного мита замість нульової ставки, що діяла на деякі російські товари відповідно до угоди про режим вільної торгівлі між країнами СНД.

Нагадаємо, нещодавно Україна і ще три країни приєдналися рішення Ради ЄС від 1 жовтня 2020 року про розширення санкцій проти учасників будівництва Керченського мосту.

Читайте також:
Україна вводить санкції проти Нікарагуа за відкриття консульства в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна