До розширених санкцій ЄС за Керченський міст приєдналися чотири країни

 

Україна і ще три країни приєдналися рішення Ради ЄС від 1 жовтня 2020 року про розширення санкцій проти учасників будівництва Керченського мосту.

Про це йдеться у заяві високого представника ЄС, передає “Європейська правда” в п’ятницю, 20 листопада.

Європейський Союз раніше розширив санкції проти учасників будівництва Керченського мосту, внісши у “чорний список” двох фізичних осіб і чотири компанії.

“Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, Норвегія, що входить до Європейської економічної зони, а також Україна приєднуються до цього рішення Ради ЄС” – йдеться у заяві.

Ці країни приведуть свою національну політику у відповідність до цього рішення Ради ЄС.

“Європейський Союз бере до відома це зобов’язання і вітає його” – йдеться у заяві.

Раніше у ЄС пояснили, що двох росіян та компанії внесли до “чорного списку” через їх роль в розробці, будівництві або використанні залізничної інфраструктури між Росією і Кримом.

Євросоюз офіційно запровадив санкції щодо шести російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту, у 2018 році.

Читайте також:
Україна вводить санкції проти Нікарагуа за відкриття консульства в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна