У Маріуполі затримали чоловіка, який 2014 року добровільно воював за “ДНР”

На Донеччині затримали 29-річного мешканця Маріуполя, який у 2014 році добровільно вступив до лав бойовиків.

Про це в суботу, 12 грудня, повідомляє Державна прикордонна служба.

“Днями оперативники Донецького прикордонного загону Східного регіонального управління Держприкордонслужби України викрили 29-річного мешканця міста Маріуполя, який у 2014 році добровільно вступив до лав незаконних збройних формувань. Місцевий житель став на бік прихильників країни-агресора та брав безпосередню участь у сприянні беззаконню, що панувало в Маріуполі”, — йдеться у повідомленні.

За даними прикордонників, чоловік виконував завдання російських кураторів, одним з яких була охорона Приазовського державного технічного університету в Маріуполі, що був захоплений бойовиками так званої “ДНР”.

За цим фактом Національна поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 КК України “Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань”.

“Учора прикордонники спільно зі співробітниками Центрального відділу поліції ГУНП в Донецькій області затримали зазначеного громадянина в місті Маріуполь та доставили його до місцевої прокуратури, де йому було оголошено про підозру у скоєнні вказаного злочину”, – йдеться у повідомленні.

Читайте також:
СБУ затримала в Києві бойовика “ЛНР”, який влаштувався в столиці на роботу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна