В Україну прибули подаровані Данією пів сотні апаратів ШВЛ

 

Пів сотні апаратів штучної вентиляції легень, які уряд Данії вирішив подарувати Україні для підтримки у боротьбі з епідемією коронавірусу, вже прибули в нашу країну.

Про це у четвер, 10 грудня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в твіттері.

“Як було домовлено раніше з моїм данським колегою і другом Єппе Кофодом, 50 апаратів ШВЛ вже прибули з Данії до України. Ми глибоко вдячні за цей жест підтримки та справжньої дружби”, – написав Кулеба.

Апарати були придбані через Механізм цивільного захисту ЄС, який надає координовану допомогу в надзвичайних ситуаціях в Європі та світі і фінансує 75% видатків на транспортування.

Рішення про цю допомогу Україні ухвалила Данська міжвідомча робоча група, на основі діалогу між урядовими установами охорони здоров’я Данії та України, коли данська сторона переконалася в наявності належного досвіду для роботи з такими апаратами в українських фахівців.

Із технічним супроводом та адміністративними питаннями допомогу надала Всесвітня організація охорони здоров’я. Окрім того, ВООЗ здійснюватиме технічне обслуговування апаратів упродовж 18 місяців.

“ВООЗ здійснить перевірку якості установки, аби обладнання відповідало стандартам якості та безпеки, а також забезпечить відповідні тренінги медичним працівникам”, – зазначають у комюніке посольства Данії.

Читайте також:
Світовий банк виділить Україні $100 млн для боротьби з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна