Світовий банк виділить Україні $100 млн для боротьби з COVID-19

 

Світовий банк виділить 100 мільйонів доларів Міністерству охорони здоров’я України для закупівлі вакцин від COVID-19 та обладнання лікарень.

Про це в четвер, 26 листопада повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Світовий банк та МОЗ готують спільний проєкт вартістю 100 мільйонів доларів. Насамперед йдеться про закупівлю вакцин від COVID-19 та обладнання для лікарень.

“МОЗ спільно зі Світовим банком запускає проект вартістю майже 100 млн доларів. Ми опрацьовуємо всі документи. Насамперед ці кошти буде спрямовано на закупівлю вакцин від COVID-19, а також діагностичного і лабораторного обладнання для медзакладів”, – розповіла заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

Вона також зазначила, що йде завершення ще одного спільного з СБ проєкту вартістю понад 200 мільйонів доларів “Покращення охорони здоров’я на службі у людей”.

“Загалом Світовий банк спільно з Міністерством охорони здоров’я реалізував повноцінно реконструкцію 102 амбулаторій сімейної практики, з них 91 уже ввели в експлуатацію”, – підсумувала Шаталова.

Нагадаємо, нещодавно МОЗ переніс повний локдаун на позначку 30 тисяч нових хворих за добу.

Читайте також:
У Вінниці завод випускатиме морозильники для зберігання COVID-вакцини

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна