У Вінниці завод випускатиме морозильники для зберігання COVID-вакцини

 

Вінницький завод “Грін Кул” готується до кінця цього року налагодити випуск морозильного обладнання для зберігання вакцини від коронавірусу.

Про це інформує пресслужба Вінницької міськради з посиланням на директора компанії Валентина Коваленка.

“Морозильне обладнання розраховане на глибоку заморозку – мінус 70-80 градусів за Цельсієм. Воно потребує додаткових елементів не тільки для зберігання вакцини, а й контролю за її зберіганням. Відповідно, це обладнання вищого класу якості, і саме тому вже зараз наше підприємство сертифікує це медичне обладнання. Я думаю, що до кінця року ми отримаємо такий сертифікат і вже повним ходом приступимо до розробки такої лінійки низькотемпературних скринь саме для зберігання вакцин”, – розповів Коваленко.

За його словами, сертифікуватимуть це обладнання як для потреб України, так і для продажу на експорт.

До весни наступного року компанія планує налагодити серійне виробництво морозильників, які дозволяють зберігати вакцину від коронавірусу.

Коваленко додав, що у зв’язку з початком виробництва нового сегменту обладнання, штат робітників розширять “саме для підтримки медичної лінійки”.

На підприємстві також готують до сертифікації вітчизняний аналог апарату ШВЛ.

“На сьогодні ми вже отримали перший зразок і готуємо його до сертифікації. Найближчим часом буде запущено його тестування – доклінічні, а потім клінічні дослідження”, – повідомив Валентин Коваленко.

За його словами, підготовка до сертифікації вінницького аналога апарату ШВЛ триватиме близько 3-4 місяців. Після сертифікації підприємство розпочне його серійне виробництво.

Першу партію апаратів штучної вентиляції легень вінницького виробництва у кількості 500-1000 одиниць на підприємстві планують виготовити “ближче до літа”.

Читайте також:
Вінниця відмовилася від новорічної ялинки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна