МОЗ переніс повний локдаун на позначку 30 тисяч нових за добу

 

При теперішньому співвідношенні хворих та госпіталізованих повний локдаун в Україні можуть запровадити після фіксації 30 тисяч нових COVID-хворих на добу.

Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів в ефірі телеканалу “Інтер”, передає “Українська правда“.

За його словами, повного карантину в країні вимагатимуть при критичному навантаженні на медичну систему. Це може статися, коли кількість нових хворих на коронавірус буде по 30 тисяч декілька днів.

“Якщо буде загроза повного локдауну медичної системи, ми будемо наполягати на тому, що треба вводити більш жорсткий карантин.
Для нас головне – це кількість людей, які госпіталізуються. Якщо говорити про відсоток хворих, які потрапляють до лікарні, я думаю, що це (станеться локдаун медичної системи – “Н”) вже порядку понад 30 тисяч на добу в певному періоді, тоді це може викликати серйозні проблеми щодо навантаження на медичну систему”, – сказав глава МОЗ, який сам хворіє на “ковід” і перебуває на ізоляції.

Як відомо, раніше керівники держави прогнозували повернення жорсткого карантину (локдаун) при 9500 та 15000 нових хворих за добу.

Тепер Степанов пояснює, що кількість ліжок у лікарнях збільшується, тому медична система витримує складніші ситуації.

Також міністр на брифінгу 21 листопада зазначив, що від “карантину вихідного дня” результат очікується “мінімум за два тижні після дійсно проведеного карантину вихідного дня, після дотримання всіх тих обмежень, які встановлені у державі”.

Як інформувала “Новинарня“, 21 листопада МОЗ повідомив про 14 580 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 за минулу добу. Таким чином, черговий антирекорд в Україні фіксується третю добу поспіль.
За даними міністра Степанова, минулої доби було госпіталізовано 1 761 особу, одужало 77 989 осіб та зафіксовано 215 летальних випадків.

В уряді прогнозують до кінця року добовий приріст хворих на COVID-19 до 20 тисяч.

11 листопада Кабмін скасував адаптивний карантин, посилив буденний карантин по всій Україні й запровадив “карантин вихідного дня” з 14 листопада.
Рішення уряду викликало потужний протест малих підприємців, які кажуть, що влада позбавляє їх можливості вижити. Уряд запевнив, що готує компенсації для бізнесу.
Виступаючи з трибуни ВР 17 листопада, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що якщо результату карантину вихідного дня не помітять через кілька тижнів, доведеться посилювати карантинні обмеження.

Читайте також:
Вибух кисню у військовому шпиталі на Львівщині: важкохворі потребують евакуації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна