Данія подарувала Україні півсотні апаратів ШВЛ для порятунку COVID-хворих

 

Уряд Данії надав Україні 50 апаратів штучної вентиляції легень для допомоги критично хворим пацієнтам із коронавірусом.

Про це у вівторок, 10 листопада, інформує пресслужба Міністерства закордонних справ України за підсумками розмови очільника відомства Дмитра Кулеби зі своїм данським колегою Йеппе Кофодом.

Кулеба висловив глибоку вдячність уряду Данії за надання Україні 50 апаратів штучної вентиляції легень для лікування критично хворих пацієнтів.

“Україна вдячна за цей знак справжньої дружби та підтримки з боку Данії”, – зазначив він.

Окрім протидії пандемії коронавірусу, міністри обговорювали євроінтеграційні питання та майбутнє створення Кримської платформи. Дмитро Кулеба запросив Йеппе Кофода на її установчий саміт, запланований на травень 2021 року. 

“Глава МЗС Данії підтвердив налаштованість Копенгагена на подальшу підтримку реформ у нашій країні та запевнив у непохитній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України”, – зазначають у пресслужбі.

Міністри також домовилися про створення українсько-данської бізнес-ради задля розвитку торгівлі та інвестицій між Україною і Данією.

Нагадаємо, 10 листопада президент Володимир Зеленський звернувся до Федеральної канцлерки Німеччини Ангели Меркель з проханням щодо розширення доступу України до вакцини проти коронавірусу, яка розробляється в межах міжнародного фонду COVAX.

Читайте також:
В Україні після вихідних – знову понад 10 тис. нових інфікувань коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна