Сенат США затвердив оборонний бюджет з новими санкціями проти “Північного потоку-2”. Та допомогою для України

 

Сенат США затвердив оборонний бюджет США на 2021 фінансовий рік, у якому передбачені нові санкції проти “Північного потоку-2”.

Проєкт підтримали переважною більшістю – 84 проти 13 у п’ятницю, 11 грудня, передає Bloomberg.

У вівторок 8 грудня проєкт схвалила палата представників США. Після сьогоднішнього рішення, бюджет отримав схвалення всього Конгресу.

Проєкт передбачає 740,5 млрд доларів на оборонну політику США, і, серед іншого, містить розширені санкції проти проєкту “Північний потік-2”.
Санкції будуть спрямовані проти страхових і сертифікаційних компаній, які працюють з російськими кораблями із завершення проєкту.

Також цей законопроєкт передбачає допомогу Україні у розмірі $250 мільйонів. 

У ньому передбачені і нові санкції проти Туреччини за придбання нею російських систем С-400.

Також проєкт передбачає призупинення виведення військ з Німеччини, заплановане президентом Дональдом Трампом.

Важливо, що під час голосування у Палаті представників його підтримали 335 конгресменів – цієї кількості вистачає, щоб подолати потенційне вето президента Трампа, який раніше погрожував заблокувати проєкт. Більшість у Сенаті, 84 проти 13, також достатня для потенційного подолання вето.

Будівництво газопроводу “Північний потік – 2” припинили майже рік тому – після того, як США передбачили можливість санкцій проти суден, що укладають труби. “Газпром” і його європейські партнери продовжують заявляти, що газопровід добудують. Однак терміни відновлення робіт поки невідомі.

Як інформувала “Новинарня“, російський трубоукладник 11 грудня розпочав роботи з будівництва газопроводу “Північний потік-2” у територіальних водах Німеччини.

Компанія з Норвегії відмовилася обслуговувати “Північний потік-2”.
8 грудня Палата представників США більшістю голосів схвалила законопроєкт про оборонний бюджет на 2021 рік, у який увійшли розширені санкції проти газопроводу “Північний потік-2”.

Читайте також:
США сподіваються, що “Північний потік-2” не буде добудовано. І створюють коаліцію проти нього, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна