Компанія з Норвегії відмовилася обслуговувати “Північний потік-2”

 

Норвезька сертифікаційна компанія DNV GL перестала обслуговувати проєкт будівництва газопроводу “Північний потік -2” з Росії до Німеччини по дну Балтійського моря через загрозу санкцій США.

Про це в четвер з посиланням на представників компанії повідомили російські агентства, передає “Радіо Свобода”.

Компанія DNV GL була залучена компанією – власником трубопроводу для перевірки його безпеки і технічної цілісності.

Після завершення будівництва компанія повинна була видати сертифікат відповідності. Одним із завдань сертифікаційної компанії був контроль за судами з обладнанням, що обслуговує проект. І саме ця діяльність, згідно з роз’ясненнями Державного департаменту США, може підпасти під санкції, передбачені нещодавно ухваленим Конгресом Актом про захист енергетичної безпеки Європи.

“Тому DNV GL припинила надання послуг, які можуть підпадати під дію закону”, – заявили в компанії.

Згідно з американським законом, під санкції можуть підпасти компанії, що надають різні послуги судам, що прокладають газопровід. Зараз роботи з укладання труб припинені, санкції поки не застосовували – проте сама їх загроза веде до обговорення того, чи можливо в принципі завершення проєкту.

“Північний потік – 2” може найняти будь-яку іншу сертифікаційну компанію, проте їй теж будуть загрожувати санкції.

Будівництво газопроводу “Північний потік – 2” припинили майже рік тому – після того, як США передбачили можливість санкцій проти суден, що укладають труби. «Газпром» і його європейські партнери продовжують заявляти, що газопровід добудують. Однак терміни відновлення робіт поки невідомі.

Читайте також:
США сподіваються, що “Північний потік-2” не буде добудовано. І створюють коаліцію проти нього, – Помпео

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна