Наглядову раду Укроборонпрому очолив академік Горбулін

 

Колишній секретар РНБО Володимир Горбулін обраний головою наглядової ради Державного концерну “Укроборонпром”.

Про це ввечері в вівторок, 8 грудня, повідомив новий гендиректор концерну Юрій Гусєв.

“Головою наглядової ради одноголосно обрано Володимира Павловича Горбуліна, який за відповідним рішенням і підписав зі мною контракт”, – написав Гусєв у фейсбуці.

Наглядова рада “Укроборонпрому” наразі складається з трьох членів: самого Горбуліна, першого заступника міністра стратегічних галузей промисловості Валерія Іващенка та колишнього директора Агентства оборонних дослідницьких проєктів з оборони Ентоні Дж. Тетера.

Як відомо, “Укроборонпром” переживає докорінне реформування.

Колишній голова Херсонської обласної держадміністрації Юрій Гусєв призначений гендиректором УОП 3 грудня. Доти, із 30 серпня 2019 року до 6 жовтня 2020-го, держконцерн очолював ексміністр економічного розвитку України Айварас Абромавічус.

Академіку Володимиру Горбуліну 81 рік. Він перший віцепрезидентом Національної Академії наук України (із жовтня 2020 року), був в.о. президента НАНУ.
За часів Петра Порошенка був директором Національного інституту стратегічних досліджень (2014-2018), підтримував Порошенка на виборах президента.
У 1992-1994 роках Горбулін очолював Національне космічне агентство України, керівник розробки і безпосередній учасник втілення першої Національної космічної програми України.
У 1994-1999 (за Кучми) та у 2006 році – секретар Ради нацбезпеки і оборони. Один з авторів Концепції національної безпеки і оборони України, Державної програми будівництва і розвитку Збройних сил України та інших провідних документів стратегії будівництва та розвитку держави.
Був радником президента Кучми, у січні 2003 року відповідно до указу президента України створив Національний центр з питань євроатлантичної інтеграції України.
У 2003-2005 рр. – заступник голови Державної комісії з питань реформування та розвитку Збройних сил України,  учасник розробки Стратегічного оборонного бюлетеня України на період до 2015 року, Воєнної доктрини України (червень 2004) та Закону “Про основи національної безпеки України” (червень 2003).

Читайте також:
Замість Єрмака: Зеленський ввів Горбуліна до складу наглядової ради Укроборонпрому

Повномасштабний напад РФ сьогодні неможливий, як і світова війна, – Горбулін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна