КСУ поновив розгляд справ після місячної перерви

 

Велика палата Конституційного Суду у вівторок, 8 грудня, поновила розгляд справ після місячної перерви.

Про це заявила керівниця Управління комунікацій КСУ та міжнародного співробітництва Мар’яна Гайовська, передає “Укрінформ”.

“О 10:00 розпочалося пленарне засідання Великої палати Конституційного Суду України, на якому судді продовжують розгляд справи за конституційним поданням 142 народних депутатів України щодо офіційного тлумачення окремого положення абзацу четвертого преамбули Конституції України”, – сказала вона.

У порядку денному засідання Великої палати КСУ на сьогодні – розгляд питання про відкриття конституційного провадження у справі за поданням 47 народних депутатів щодо конституційності окремих положень Кримінального процесуального кодексу та питання щодо подовження строку постановлення колегіями суддів Першого та Другого сенатів КСУ ухвал про відкриття або про відмову у відкритті провадження у справах за конституційними скаргами і поданням.

Засідання проходять у закритій частині.

19 листопада у КС поінформували, що у зв’язку із захворюванням декількох суддів на COVID-19 більшість суддів самоізолювалися і працювали дистанційно.

Через це в суді не було кворуму для розгляду справ, що призвело до їх відкладення.

Водночас на початку листопада КСУ не міг провести засідання через відсутність кворуму, оскільки троє суддів КСУ – Олег Первомайський, Василь Лемак і Віктор Колісник – відмовлялися брати участь у роботі суду через незгоду з порядком денним, а четвертий суддя Сергій Головатий захворів.

Наразі у КСУ із 18 суддів працює 15. При цьому для забезпечення кворуму необхідна присутність 12 суддів.

Читайте також:
Рада відновила покарання за недостовірне декларування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна