Окупанти заблокували рух через п’ять КПВВ на Донбасі

 

Російські збройні формування продовжують блокування руху людей через дорожні коридори контрольних пунктів в’їзду-виїзду “Щастя”, “Золоте”, “Гнутове”, “Майорське”, “Мар’їнка”.

Про це в п’ятницю, 4 грудня, інформує пресслужба ДПСУ.

Фактичний пропуск громадян здійснюється лише в контрольних пунктах в’їзду-виїзду “Станиця Луганська” – щоденно та “Новотроїцьке” – двічі на тиждень у понеділок та п’ятницю, коли окупанти розблоковують рух дорожнім коридором.

Протягом тижня військовослужбовці Держприкордонслужби України оформили в КПВВ “Станиця Луганська” до тимчасово окупованої території України 5 603 особи, на контрольовану територію – 5078 осіб.

Через КПВВ “Новотроїцьке” – 209 громадян та 36 транспортних засобів прослідували в сторону тимчасово окупованого Донецька, водночас 112 осіб та 15 транспортних засобів перетнули лінію розмежування на контрольовану територію.

Серед заблокованих окупантами дорожніх коридорів лише через контрольний пункт “Мар’їнка” поодинокі громадяни здійснювали спробу перетину лінії розмежування до тимчасово окупованої території.

Всі спроби були невдалими, людей представники окупаційної влади повернули у зворотному напрямку.

Всього російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 14 громадян, з яких дев’ять – навпроти КПВВ “Станиця Луганська”, двох – навпроти КПВВ “Новотроїцьке” і трьох – навпроти КПВВ “Мар’їнка”.

Раніше у штабі ООС заявили, що з 10 листопада Україна відновлює пропуск громадян через всі сім КПВВ на Донбасі.
Серед них і два нових пункти пропуску “Щастя” і “Золоте”. Всі КПВВ будуть працювати за графіком з 8:00 до 16:00.

При цьому бойовики відмовилися відкрити пропуск через КПВВ “Щастя” і “Золоте”. Окупанти вважають, що відкриття цих КПВВ не було узгоджене з ними.

Після цього українська делегація в ТКГ звинуватила Росію у зриві відкриття нових КПВВ і заявила, що Україна, попри відмову бойовиків відновити пропуск людей через лінію розмежування, відкриє нові контрольні пункти в’їзду-виїзду “Щастя” та “Золоте” на Донбасі.

10 листопада Україна зі свого боку відновила роботу всіх семи контрольно-пропускних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі.

11 листопада під час засідання Тристоронньої контактної групи сторони обговорили розблокування роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду на Донбасі, це мало відбутися до кінця тижня.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет Міністрів України дозволив припиняти пропуск людей на КПВВ у екстрених випадках.

Читайте також:
Денисова зустрілася з “омбудсменкою ДНР” Морозовою на КПВВ “Новотроїцьке”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна