Кіпр у 2021 році відкриє кордони для щеплених від COVID-19 туристів без тестування

 

Влада Кіпру дозволить туристам, які пройшли вакцинацію проти коронавірусу COVID-19 відвідувати країну без проходження тестування на наявність інфекції.

Про це в п’ятницю, 4 грудня, повідомляє видання Cyprus Mail із посиланням на заяву кабінету міністрів.

“Відповідно до представленого міністром транспорту Янісом Каруссосом плану, який набуде чинності 1 березня 2021 року, люди, що пройшли вакцинацію від COVID-19, не будуть зобов’язані надавати сертифікат про негативний результат тесту на коронавірус після прибуття”, – йдеться в документі, який цитує агентство “Інтерфакс-Україна”.

Як зазначає британське видання The Guardian, цей захід включено до зміненого плану з відновлення авіасполучення до країни.

The Guardian наголошує, що цей захід уряду Кіпру є доказом того, що життя стане набагато простішим для тих, хто прийме рішення зробити щеплення від COVID-19, незважаючи на запевнення влади й експерта у тому, що вакцинація не буде обов’язковою.

Наразі дві потенційні вакцини від коронавірусу, розроблені американською компанією Pfizer із німецькою BioNTech і компанією Moderna, перебувають на розгляді регулюючих органів у США та Європі. Їхня ефективність за підсумками клінічних випробувань становить 95% і 94,1% відповідно.

Цього тижня Велика Британія стала першою країною, яка схвалила застосування вакцини Pfizer і BioNTech. Вакцинаційна кампанія в країні розпочнеться з наступного тижня.

Нагадаємо, 9 листопада компанії Pfizer і BioNTech оголосили, що їхній кандидат на вакцину проти COVID-19, BNT162b2, продемонстрував 95% ефективність у захисті від коронавірусу осіб, які не були раніше інфіковані SARS-CoV-2. Захист досягається через 28 днів після початку вакцинації, що складається із схеми прийому двох доз.

Компанія Moderna також подала запит американським і європейським регуляторам на термінове затвердження своєї вакцини від коронавірусної інфекції. Очікується, що FDA розгляне заявку Moderna 17 грудня.

Moderna і Pfizer сподіваються вже в грудні 2020 року почати першу хвилю вакцинації в США.

Водночас в Україні планують завершити масову вакцинацію населення проти коронавірусу до кінця 2021 року.

Читайте також:
США отримали першу поставку вакцин Pfizer від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна