Україна і Швейцарія підписали меморандум про виробництво апаратів ШВЛ у Хмельницькому

 

Віцепрем’єрка з питань євроінтеграції України Ольга Стефанішина та посол Швейцарії в Україні та Молдові Клод Вільд підписали міжурядовий Меморандум щодо проєкту “Створення бюджетного апарату штучної вентиляції легень у відповідь на виклики COVID-19”.

Про це в четвер, 3 грудня, інформує Урядовий портал.

Зазначається, що це дозволить залучити грант у розмірі до 1,5 млн швейцарських франків (понад 1,6 млн доларів) для будівництва виробничої лінії з випуску апаратів вентиляції легень у Хмельницькому.

Апарати були розроблені Швейцарським федеральним технологічним інститутом у м. Цюріх.

Виробництво розгорнеться на базі держпідприємства “Новатор”, яке входить до складу ДК “Укроборонпром” і є сертифікованим виробником медичного обладнання в Україні.

“Меморандум між Урядами України та Швейцарії є яскравим прикладом, як ми стоїмо плі-о-пліч з нашими європейськими партнерами у боротьбі з COVID-19. Відкриття на Хмельниччині виробничої лінії з виготовлення апаратів штучної вентиляції легень дозволить забезпечити державні медичні заклади доступним обладнанням та гарантувати допомогу тяжкохворим пацієнтам на коронавірус. Важливо також і те, що це рішення підтримає економіку України”, – зазначила Стефанішина.

За словами віцепрем’єрки з питань євроінтеграції України, саме такий формат локалізації виробництва дозволяє створити нові робочі місця, забезпечити обмін досвідом і технологіями та, водночас, укріпити нашу співпрацю з міжнародними партнерами.

“Символічно, що центром для європейських інвестицій стане місто, де ми плануємо відкрити наступний офіс з євроінтеграції“, – додала урядовиця.

Нагадаємо, нещодавно Данія подарувала Україні півсотні апаратів ШВЛ для порятунку хворих на коронавірус.

Читайте також:
Німеччина передасть 20 апаратів ШВЛ для українських військових

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна