ФРН виділила Україні €70 мільйонів на енергоефективність

 

Німеччина надала Україні 70 мільйонів євро на підтримку реформи децентралізації, а також запровадження заходів енергоефективності.

Про це в четвер, 3 грудня, інформує пресслужа посольства Німеччини в Україні.

Німеччина виділила Україні 70 млн євро для підвищення енергоефективності, сталого економічного розвитку й демократії, громадянського суспільства, державного управління та децентралізації.

“Новими зобов’язаннями щодо асигнувань у сфері співпраці для розвитку в 2020 році Німеччина підтримає Україну у впровадженні таких важливих реформ, як процес децентралізації, реалізація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною в галузі торгівлі, а також запровадження заходів енергоефективності”, – йдеться у повідомленні.

У пресслужбі додали, що Німеччина також пообіцяла нову підтримку регіонам на Сході України, що потерпають від конфлікту.

У посольстві нагадали, що у 2020 році для подолання наслідків коронавірусної пандемії в рамках співробітництва для розвитку Німеччина виділила 14,35 млн євро. За ці кошти профінансували придбання захисних масок і засобів захисту, а малим і середнім підприємствам, що постраждали від пандемії СOVID-19, було надано підтримку вигідними кредитами.

Зазначається, що нові зобов’язання щодо асигнувань, які було надано на цьогорічних міжурядових перемовинах, є частиною загальної суми в розмірі 1,8 млрд євро, якою Німеччина надає підтримку Україні з 2014 року.

Нагадаємо, нещодавно Нідерланди виділили чотири мільйони євро на гуманітарне розмінування Донбасу.

Читайте також:
Німеччина передасть 20 апаратів ШВЛ для українських військових

Німеччина – єдина держава, що може змусити Кремль змінити свою поведінку, – генерал Годжес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.