Нідерланди виділили €4 млн на гуманітарне розмінування Донбасу

 

Уряд Нідерландів надав чотири мільйони євро на гуманітарне розмінування на Донбасі.

Про це в середу, 11 листопада, інформує агентство “Інтерфакс-Україна” з посиланням на посольство Нідерландів в Україні.

“Ми змогли збільшити нашу підтримку розмінування в Україні вп’ятеро. Нідерланди підтримують протимінну діяльність The HALO Trust в Україні з 2015 року, від самого початку їхньої діяльності. Я був вражений роботою їхньої команди, коли відвідав пункт розмінування в Новолуганському восени минулого року”, – сказав посол Нідерландів в Україні Єннес де Мол.

Згідно з новою урядовою програмою дій проти мін і касетних боєприпасів на 2020-2024 роки, глобальною метою якої є “Світ без мін до 2025 року”, на сході України розмінування здійснюватиме неурядова організація The HALO Trust.

Окрім України, Нідерланди допомагають у розмінуванні в Афганістані, Іраку, Лівані, Лівії, Сирії та Ємені.

Як зазначається, перші команди HALO, підтримані Нідерландами, вже почали працювати на сході України.

У посольстві наголосили, що допомога уряду Нідерландів є дуже своєчасною, адже підписів президента очікують нещодавно затверджені парламентом зміни до закону України “Про протимінну діяльність в Україні”.

Згідно з цим законом утворюється національний орган з питань протимінної діяльності, а також центр протимінної діяльності та центр гуманітарного розмінування – під егідою Міністерства оборони й Державної служби з надзвичайних ситуацій.

“Це не лише значно наблизить протимінну діяльність в Україні до міжнародних стандартів, а й, сподіваюся, зробить її набагато ефективнішою. Ми розраховуємо на успішне впровадження нового законодавства, яке також потребуватиме виділення належних ресурсів з боку України та її міжнародних партнерів”, – зазначив Єннес де Мол.

Як інформувала “Новинарня“, українська розвідка встановила, з яких російських підприємств завозять міни на Донбас.

Читайте також:
“HALO, міни!” Як міжнародна гуманітарна організація розміновує землю Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна