Німеччина – єдина держава, що може змусити Кремль змінити свою поведінку, – генерал Годжес

 

Єдиною державою, яка насправді може змусити владу Російської Федерації змінити свою поведінку, є Німеччина.

Як передає “Новинарня“, про це в четвер, 12 листопада, заявив екскомандувач сухопутних сил збройних сил США в Європі генерал-лейтенант ЗС США у відставці Бен Годжес під час Львівського безпекового форуму.

Він наголошує: Москва дуже збентежена тим, що Німеччина може використати свій авторитет у Європейському Союзі для посилення тиску на Російську Федерацію, застосувати свою економічну силу та дипломатію.

ФРН – ключовий союзник США, і Вашингтон повинен співпрацювати з Німеччиною, щоб вона стала лідером, який змусить Росію відповідати за свої порушення в світі, сказав Ходжес.

“Тут також йдеться про повагу… Адже Україна зупинила російські сили на Донбасі. Тому я хотів би бачити більш координовану політику. Непослідовність політики США щодо Росії, яку можна було спостерігати кілька останніх років, є проблемою. Водночас і поведінка Штатів щодо наших друзів, зокрема України, має бути частиною ширшої стратегії, яка стосувалася би стабільності у Європі (…) Сподіваюся, нова адміністрація (нового президента США Джо Байдена – “Н”) це побачить. Не думаю, що буде перезапуск, проте ми повинні бути сильними і говорити з позиції сили, підтримувати наших друзів в Україні та Грузії, і разом із Німеччиною шукати шляхи зміцнення безпекового співробітництва”, – наголосив генерал Годжес.

У 2020 році Львівський безпековий форум відбувається онлайн і присвячений пошуку цінностей нового світового безпекового порядку, а також формуванню Стратегії безпеки на Чорному морі. Він триватиме до 14 листопада.
Шість вебінарів стосуються міжнародної безпеки у постковідному світі, пошуку моделі співпраці між країнами регіону Чорного моря та захисту інформаційної ідентичності людини в умовах зростання інформатизації суспільства.

Читайте також:
НАТО має негайно переглянути стратегію щодо Росії, – Вершбоу

Експерти Львівського безпекового форуму: Росія прагне витіснити інші країни з Чорного моря. ВІДЕО

Втрата впевненості українців у армії та уряді зіграє на руку Росії, – генерал Ходжес

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна