Німеччина виділить мільйон євро на підтримку роботи ВООЗ на Сході України

 

Уряд Німеччини виділить на 2020-2021 роки один мільйон євро на підтримку роботи Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) на Східній Україні.

Про це повідомили в посольстві Німеччини в Україні, передає “Європейська правда” в п’ятницю, 3 липня.

“У такий спосіб федеральний уряд Німеччини відгукнувся на заклик ВООЗ, яким вона привернула увагу до сфери охорони здоров’я в зоні конфлікту на Сході України, яка залишається в особливо скрутному становищі”, – заявили дипломати.

Завдяки допомозі з Німеччини ВООЗ закуповує і розподіляє життєво важливі медикаменти, вакцини для щеплень, а також витратні і лікувальні медичні матеріали для нужденних осіб, які через конфлікт взагалі не мають доступу до медичного забезпечення і можливості проходити лікування або ж мають його лише у дуже обмеженому обсязі.

“Заходи з допомоги, які реалізуються ВООЗ, дійдуть до людей по обидва боки лінії розмежування і включають медичний супровід та лікування хворих з гострими і хронічними захворюваннями, пацієнтів з посттравматичними розладами, а також заходи з підготовки й підвищення кваліфікації медичного персоналу”, – пояснили в посольстві.

Нагадаємо, нещодавно Польща передала 134 тонни захисних засобів українським лікарям, які борються з COVID-19.

Читайте також:
Везе тобі “Велопоміч”: як київські велосипедисти допомагають людям під час карантину

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна