Мін’юст США розслідує корупційну схему помилування від президента за гроші

 

Правоохоронні органи США розпочали розслідування корупційної схеми, що передбачала отримання президентського помилування в обмін на гроші.

Про це повідомив сайт CBS News із посиланням на судові документи, оприлюднені у вівторок, 1 грудня.

“Міністерство юстиції розслідує схему хабарництва, яка забезпечувала надходження грошей до Білого дому або використовувала політичні внески в обмін на укази президента про помилування або відтермінування вироку”, – йдеться в повідомленні.

Окружний суд Вашингтона оприлюднив 20 сторінок текстів, які були значно заретушовані.

Наразі невідомо, хто був залучений до корупційної схеми, і як довго вона працювала. Повідомляється, зокрема, про вилучені терабайти даних, а також про понад пів сотні електронних пристроїв — телефонів, ноутбуків, флеш-накопичувачів та жорстких дисків.

Крім того інформується, що прокуратура звернулася до суду за дозволом перевірити повідомлення електронної пошти, які, на їхню думку, розкривають “схему змови”.

Як відомо, президент США має право видавати розпорядження про помилування певних осіб у випадках, якщо йдеться про справи, розглянуті в федеральному суді США.

Нещодавно чинний президент США Дональд Трамп помилував свого колишнього радника з питань національної безпеки Майкла Флінна, який двічі визнавав свою провину в брехні перед ФБР під час розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року.

Загалом Дональд Трамп за час свого президентства помилував 29 осіб і пом’якшив вироки 16 людям.

Читайте також:
У США розслідують можливе страхове і банківське шахрайство Трампа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна