ЗСУ отримали новий радар, що може працювати у горах і дистанційно

 

Підприємство “НВК “Іскра” передало Збройним силам України нову радіолокаційну станцію зі збільшеною дальністю дії, покращеними параметрами траєкторної обробки та розширеними функціональними можливостями.

Про це у вівторок, 1 грудня, інформує пресслужба “Укроборонпрому”.

“РЛС 35Д6М – це сучасна радіолокаційна станція зі збільшеною дальністю дії, покращеними параметрами траєкторної обробки, розширеними функціональними можливостями за рахунок сучасних програмних рішень. Також ця РЛС може похизуватись здатністю працювати майже у будь-яких кліматичних умовах та у гірській місцевості”, – йдеться в повідомленні.

Радар може додатково комплектуватись виносними робочими місцями. Це дозволяє управляти станцією у повному обсязі на відстані до 300 метрів. РЛС може також опціонально комплектуватись обладнанням для взаємодії безпосередньо із зенітно-ракетними комплексами.

“Іскра” має багаторічний досвід у виготовленні та модернізації виробів типу 35Д6, 36Д6. Фахівці нашого підприємства забезпечують технічний супровід роботи РЛС протягом всього циклу експлуатації станцій як на території України, так і далеко за її межами. Це вкрай важливо для військової техніки, яка повинна цілодобово та безперервно виконувати бойове чергування та забезпечувати контроль за повітряним простором країни”, – наголосив директор КП “НВК Іскра” Юрій Пащенко.

Казенне підприємство “Науково-виробничий комплекс “Іскра” – провідний розробник і виробник наземної радіолокаційної техніки оборонного комплексу України.

Сьогодні “Іскра” – це конструкторське бюро і електромашинобудівний завод, об’єднані єдиною маркою. Внаслідок трансформації ДК “Укроборонпром” навколо КП “НВК “Іскра” буде створено галузевий холдинг “Радарні системи”, до якого увійдуть десять профільних підприємств концерну.

Нагадаємо, наступного року ВМС ЗС України отримають мобільну радіолокаційну станцію “Мінерал-У”, призначення якої – виявлення надводних цілей на відстані з подальшою їх ідентифікацією та цілевказанням засобам ураження.

Як інформувала “Новинарня“, в “Укроборонпромі” назвали найпопулярніші позиції з експорту української зброї.

Читайте також:
ЗСУ отримали оновлений броньований тягач БТС-4 для евакуації пошкодженої техніки

ЗСУ отримали партію реактивних піхотних вогнеметів РПВ-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна