Локдаун в Україні точно буде, – Данілов

 

Секретар РНБО Олександр Данілов заявив, що локдаун в Україні буде запроваджений у будь-якому випадку.

Про це він сказав в ефірі телеканалу “Україна 24” у вівторок, 1 грудня.

“Впровадження локдауна обговорюється вже не в перший раз. Локдаун, який ми ввели в минулий раз, дав свої результати. Ми змогли підготуватися до процесів, які нас чекали по ковіду. Все буде залежати від того, яку ми будемо мати інформацію для аналізу в найближчі дні.

За словами Данилова, поки триває обговорення щодо термінів введення локдауну.

“Локдаун в Україні точно буде. Зараз одне питання коли – в грудні або з 2 січня. Йде дискусія з фахівцями з цього питання. Вчора у Володимира Зеленського пройшла велика нарада, яка тривала досить довго. Те, що локдаун буде — 100%. Але я хочу підкреслити, що це залежить від нашого населення і від того, як ми будемо ставитися один до одного і дотримуватися рекомендацій”, — сказав він.

Секретар РНБО підкреслив, що ситуацією з епідемією повинні активно займатися влади на місцях.

“Є регіони, де сьогодні ситуація непроста – Київ, Дніпро, Одеса та інші, а є території, де сповільнено поширення епідемії. Сьогодні у нас вже обрані нові органи самоврядування, в РНБО йде моніторинг того, що відбувається в місцевих радах, і ми дуже здивовані, чим вони займаються. Вони роблять все що завгодно, крім з’ясування ситуації, що відбувається з коронавірусом на їх територіях. Всі мери, депутати місцевих рад повинні бути залучені до цього процесу, – це наше спільне завдання”, — сказав він.

Читайте також:
Влада зібралася на нараду визначити, чи треба повний локдаун, – Банкова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна