Влада зібралася на нараду визначити, чи треба повний локдаун, – Банкова

 

Сьогодні представники Кабінету Mіністрів, відповідальні за запобігання поширенню коронавірусної інфекції, зберуться на нараду, щоб дати прогнози розвитку епідемічної ситуації та визначитися, чи потрібно впроваджувати повний локдаун і коли.

Про це в понеділок, 30 листопада,  йшлося на традиційній селекторній нараді під головуванням президента України Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

На нараді, зокрема, присутні представники:

  • Міністерства охорони здоров’я;
  • Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства;
  • Міністерства внутрішніх справ;
  • Ради національної безпеки і оборони.

У пресрелізі Банкової зазначається, що про результати буде повідомлено якнайшвидше, щоб “поінформувати людей заздалегідь і підготуватися з точки зору економіки та надання послуг населенню”.

“Нам треба визначитися з реалістичними прогнозами, щоб зрозуміти, чи витримає навантаження наша медична система та наша економіка. Ми розробили економічну програму допомоги, постійно вдосконалюємо систему охорони здоров’я. Треба, щоб і бізнеси, і люди були готовими, якщо уряд вважатиме, що жорсткого карантину не оминути”, – сказав на нараді Зеленський.

Також були обговорені останні дані щодо розвитку подій.

Зі слів міністра охорони здоров’я Максима Степанова, уже з понеділка будуть розблоковані кошти на придбання тестів на антиген і відсьогодні почнеться їхня закупівля. За відсутності сімейного лікаря чи неможливості зустрічі з ним українці можуть телефонувати на створену гарячу лінію МОЗ, де вони отримають консультацію; за необхідності, до них виїде мобільна бригада
Голова Національної поліції Ігор Клименко поінформував, що за порушення маскового режиму правоохоронці склали 8600 протоколів.

Читайте також:
Рада не піде ні на карантин, ні на локдаун, – Разумков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна