В Україні створили національний природний парк “Королівські Бескиди” на 9 тис. га

 

Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 526/2020 “Про створення національного природного парку “Королівські Бескиди”.

Документ спрямований на збереження, відтворення, ефективне використання природних комплексів Українських Карпат, передає в понеділок, 30 листопада, пресцентр Банкової.

Національний природний парк “Королівські Бескиди” створюється у Львівській області.

До його території мають включити майже 9 тис. га комунальних земель, що перебувають у підпорядкуванні “Старосамбірського дочірнього лісогосподарського підприємства “Галсільліс”, а саме:

  • 8691 гектар, що вилучається та надається національному природному парку в постійне користування;
  • 306 гектарів у межах Дністрянського лісництва, що включаються до його території без вилучення у землекористувача.

Кабінет Міністрів України має забезпечити затвердження у шестимісячний строк положення про національний природний парк “Королівські Бескиди”.
Крім того, уряд повинен передбачати у проєкті закону про державний бюджет України на 2021-й і наступні роки кошти, необхідні для функціонування національного природного парку “Королівські Бескиди”.

Також глава держави підписав Указ № 525/2020 “Про території та об’єкти природно-заповідного фонду загальнодержавного значення», яким оголосив заказниками, парком-пам’яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення: ландшафтний заказник “Кручі” (Донецька область), ботанічний заказник “Долина ірисів” та парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва “Адамівка” (обидва – у Львівській області).

Читайте також:
Окупанти ліквідували два природні заповідники в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна