Окупанти ліквідували два природні заповідники в Криму

 

Підконтрольна Росії влада Криму ліквідувала Опукський і Казантипський природні заповідники.

Таке рішення прийняли в середу, 13 травня, інформує видання “Крим.Реалії”.

Як пояснив голова російського Міністерства екології та природних ресурсів Криму Геннадій Нараєв, за розпорядженням уряду Росії від листопада 2019 року створено Федеральну державну бюджетну установу “Заповідний Крим”, мета якої, в тому числі, “охорона державних природних заповідників”.

“У зв’язку з цим проводиться ліквідація Опукського заповідника. Всі необхідні для цього узгодження є. Аналогічно і з Казантипським”, – сказав він на засіданні.

На початку грудня 2019 року повідомлялося, що уряд Росії створив федеральну державну бюджетну установу “Заповідний Крим”, у віданні якої перебуватимуть низка заповідників півострова.

Як інформувала “Новинарня“, Росія “націоналізувала” землі Кримського природного заповідника.

Підконтрольна Кремлю влада Криму на початку вересня 2019 року передала землі Кримського природного заповідника у федеральну власність Росії.

19 вересня 2018 року п’ять кримських заповідників, один національний парк і два заказники перейшли під контроль Міністерства природних ресурсів і екології Росії.

Відповідну постанову підписав Дмитро Медведєв, який тоді був головою російського уряду.

Читайте також:
Путін розпорядився відремонтувати Херсонес, Росія шукає гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна