Для адвокатів презентували довідники про захист ветеранів у кримінальних та адміністративних провадженнях

 

Громадська організація “Юридична сотня” презентувала онлайн-довідники для адвокатів та правозахисників, які надають правову допомогу ветеранам війни з Росією. У них міститься аналіз судових справ, що стосуються військових злочинів, відповіді на найпоширеніші питання, з якими ветерани звертаються до юристів, із посиланням на актуальну судову практику зі спірних питань.

За словами юристів “Юрсотні”, кількість “військових” справ у судах із початком російської агресії зросла, але практика розгляду таких справ досі не усталена. Тому в адвокатів може бути недостатньо досвіду в таких специфічних справах.

“Наша організація проаналізувала більш ніж 120 кримінальних проваджень у сфері військових злочинів. Також у цих довідниках містяться відповіді на найпоширеніші практичні запитання, наприклад, щодо погашення чи зняття судимості, звільнення з військової служби через обвинувальний вирок суду тощо”, – розповіла голова ГО “Юридична сотня” Юлія Морій.

“Ми радимо адвокатам, захищаючи військовослужбовців та ветеранів, застосовуючи можливості Європейської конвенції з прав людини та основоположних свобод у військових кримінальних і адміністративних порушеннях. У наших довідниках наведені приклади успішних справ у контексті практики Європейського суду з прав людини”, – зазначила Морій.

Довідники доступні на сайті ГО “Юридична сотня”:

Довідники створено за підтримки ПРООН в Україні.

Читайте також:
Що змінить указ Зеленського про переведення військових на нижчі посади: роз’яснення Юрсотні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна