Кравчук вимагає від РФ розслідувати вбивство українського військового під Авдіївкою

 

Голова української делегації у ТКГ Леонід Кравчук під час онлайн-засідання Тристоронньої контактної групи висловив російській стороні рішучий протест щодо загибелі від кулі російського снайпера українського військового В’ячеслава Мінкіна.

Про це інформує пресслужба української делегації в п’ятницю, 25 листопада.

За словами Леоніда Кравчука, Україна вимагає від Росії розслідувати цей злочин та покарати винних, а від ОБСЄ – посприяти цьому розслідуванню.

“Леонід Кравчук заявив російській стороні рішучий протест щодо загибелі від кулі російського снайпера військовослужбовця 72-ї омбр Мінкіна В.Ю. Глава української делегації зажадав від представників РФ розслідування цього злочину та покарання винних, а від СММ ОБСЄ – сприяння в цьому розслідуванні”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що українська делегація в ТКГ запропонувала провевести до кінця поточного року нову зустріч на вищому рівні у Нормандському форматі.

Як інформувала “Новинарня“, вдень 24 листопада 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців повідомила, що близько опівдня в передмісті Авдіївки унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.
Об’єднані сили вогонь у відповідь не відкривали у зв’язку із заходами евакуації пораненого, додали в 72 омбр.

У вечірньому зведенні 24 листопада штаб ООС повідомив, що лікарям не вдалося врятувати військового – він помер від вогнепального поранення, отриманого внаслідок ворожого снайперського вогню.

Від снайперського обстрілу загинув старший солдат 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців В’ячеслав Мінкін.

Читайте також:
Головнокомандувач ЗСУ відреагував на порушення перемир’я в ООС та загибель військового під Авдіївкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна