Під Авдіївкою загинув старший солдат 72 омбр ЗСУ В’ячеслав Мінкін

 

доповнено
Від вогнепального поранення, отриманого внаслідок ворожого снайперського вогню під Авдіївкою на Донеччині, загинув старший солдат 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців В’ячеслав Мінкін.

Ім’я загиблого назвала увечері у вівторок, 24 листопада, пресслужба Фастівської міської ради.

“Був одружений, мав сина. 2019 року був нагороджений медаллю за участь в боях “Світлодарська дуга”, – повідомили в пресслужбі фастівської мерії.

В'ячеслав Мінкін 1 В'ячеслав Мінкін
<
>

Вранці в середу, 25 листопада, пресслужба 72-ї бригади також назвала ім’я загиблого.

“Наш надійний товариш, бойовий побратим, відданий захисник України, фастівчанин старший солдат Мінкін В’ячеслав Юрійович віддав своє життя за Україну. Близько опівдня В’ячеслав отримав важке поранення. Лікарі боролися за життя нашого воїна та доклали всіх можливих зусиль, аби врятувати життя військовослужбоця, але, на жаль, російська куля вбила нашого бійця“, – йдеться в повідомленні.

Командування та особовий склад бригади висловили щирі співчуття дружині Юлі.

За даними “Новинарні“, В’ячеслав Мінкін – перша бойова втрата ЗСУ на фронті у листопаді 2020 року. 

Про дату, час та місце прощання із військовим оголосять пізніше.

Як інформувала “Новинарня“, вдень 24 листопада 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців повідомила, що близько опівдня в передмісті Авдіївки унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.
Об’єднані сили вогонь у відповідь не відкривали у зв’язку із заходами евакуації пораненого, додали в 72 омбр.

У вечірньому зведенні 24 листопада штаб ООС повідомив, що лікарям не вдалося врятувати військового – він помер від вогнепального поранення, отриманого внаслідок ворожого снайперського вогню.

Читайте також:
Важка черепно-мозкова травма, поранення ока: Риженко розповів про стан пораненого під Авдіївкою військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна