Головнокомандувач ЗСУ відреагував на порушення перемир’я в ООС та загибель військового під Авдіївкою

 

За час перемир’я в українській армії – четверо загиблих та 14 поранених.

Про це в середу, 25 листопада, повідомив Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак під час спілкування зі ЗМІ.

Він нагадав, що “триває 122 день від початку всеосяжного перемир’я”. Зі слів Хомчака, перемир’я сьогодні дотримується, але війна на Сході України триває, лінія зіткнення – 400 кілометрів.

“Якщо Збройним силам стоїть завдання без необхідності вогонь не відкривати, щоб не провокувати на відповідні силові дії противника, то в переважній більшості, на 99%, ці завдання наші військові виконують. На жаль, ворог не так само виконує їх”, – цитує Хомчака видання “Армія.Інформ”.

Щодо обстрілу 24 листопада позицій наших військ у передмісті Авдіївки, в результаті яких загинув військовослужбовець 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, Головнокомандувач ЗС України повідомив.

“По вчорашньому дні був обстріл, ми його кваліфікували як снайперський, йде розслідування. Поранений військовослужбовець 72-ї бригади, який, на жаль, в лікарні помер. Це четвертий випадок загибелі за 122 добу та маємо 14 осіб поранених. Звичайно, це багато, якщо гинуть чи травмуються люди. Проте, якщо брати в порівнянні з минулим періодом (ми не беремо 2014-2015 роки) це, звісно, мало”, – сказав Хомчак.

За словами Головнокомандувача ЗС України, рішення про вогонь у відповідь приймає командир на місці.
Вчора, 24 листопада, вогонь не відкривали, бо проводили евакуацію пораненого, намагаючись його врятувати.

“Комбриг прийняв рішення вогонь не відкривати, бо невідомо, чи вдалось би евакуювати військового”, – наголосив генерал-полковник Руслан Хомчак.

Як інформувала “Новинарня“, вдень 24 листопада72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців повідомила, що близько опівдня в передмісті Авдіївки унаслідок пострілу ворожого снайпера отримав вогнепальне поранення військовослужбовець Об’єднаних сил. Українському захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу.
Об’єднані сили вогонь у відповідь не відкривали у зв’язку із заходами евакуації пораненого, додали в 72 омбр.

У вечірньому зведенні 24 листопада штаб ООС повідомив, що лікарям не вдалося врятувати військового – він помер від вогнепального поранення, отриманого внаслідок ворожого снайперського вогню.

Від снайперського обстрілу загинув старший солдат 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців В’ячеслав Мінкін.

Читайте також:
Важка черепно-мозкова травма, поранення ока: Риженко розповів про стан пораненого під Авдіївкою військового

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна