СБУ впіймала в Харкові колишнього снайпера “ЛНР”

 

Служба безпеки України звітує, що викрила колишнього учасника терористичної організації “ЛНР”, який воював проти сил антитерористичної операції на Луганщині.

Про це пресцентр спецслужби повідомив у вівторок, 24 листопада.

Зазначається, що опера СБУ встановили, що у 2015 році мешканець Харкова вступив до лав незаконного збройного формування і був призначений “командиром відділення 6 окремого мотострілкового козачого полку імені Платова”.

“Потім за власним бажанням перевівся до розвідувальної роти, пройшов спеціальну снайперську підготовку й отримав посаду “розвідник-снайпер”. З серпня 2015 до липня 2016 року складі диверсійних груп він виконував завдання уздовж лінії зіткнення. У складі снайперських пар бойовик вів прицільний вогонь по військовослужбовцях Збройних сил України в районі міста Золоте“, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Звільнившись зі “служби” в бойовиків, зловмисник повернувся до Харкова, де працював на тимчасових роботах, намагаючись не потрапляти у поле зору правоохоронців, заявляють у СБУ.

Наразі олишньому бойовику повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України, які передбачають відповідальність за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та участь у не передбачених законом збройних формуваннях.

Заходи з викриття зловмисника проводилися за координацією Департаменту захисту національної державності СБУ.

Читайте також:
Збройним силам здався снайпер “ЛНР”, – штаб

У “заградзагонах” нам наказали розстрілювати всіх, хто тікатиме додому, – затриманий снайпер “ЛНР”.ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна