У “заградзагонах” нам наказали розстрілювати всіх, хто тікатиме додому, – затриманий снайпер “ЛНР”.ВІДЕО

 

Нещодавно затриманий українськими військовими снайпер так званої “ЛНР” розповів, що бойовики сформували загороджувальні загони, які мали розстрілювати усіх, хто вирішить здаватись і тікати додому.

Про це в середу, 19 серпня, інформує пресцентр Операції об’єднаних сил.

“Я мешканець Луганська, 1993 року народження, пішов на службу (до бойовиків – “Н”) у червні 2014 року на посаду снайпера. Проходив підготовку під Ростовом. Нас тренували специ ГРУ, грамотно розказували. Тренувались російською зброєю. Потім мене відправили на КПП “Михайлівка – Мар’ївка” для перевірки паспортів, ми там перевіряли людей. Потім нас стали відправляти на будування бліндажів, платили по 15 тисяч російських рублів на місяць. А потім хотіли відправити у “заградзагони”. Якщо хтось із наших буде йти здаватись чи втікати додому, нам давали наказ розстрілювати”, – розповів бойовик.

Згодом вони з товаришем вирішили, що не хочуть цього робити і здадуться по програмі “Повернись додому живим”.

За його словами, пішли в район населеного пункту Золоте-5 і розділились: він пішов на Золоте, а його товариш північніше.

Чоловік розповів, що його товариша застрелив їхній же снайпер із “заградзагону”, а йому самому пощастило дійти до блокпоста і здатись.

Як інформувала “Новинарня“, 16 серпня підрозділи об’єднаних сил затримали стрільця-снайпера з військовим квитком так званої “ЛНР”. Він вирішив здатися Збройним силам України.
Із собою в затриманого була також невелика сума коштів у російських рублях та знеболювальний медичний препарат наркотичної дії.

Читайте також:
Розвідка звітує про втрати окупантів під час перемир’я: дев’ять загиблих та 15 поранених

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна