В Ужгороді на виборах переміг чинний мер Богдан Андріїв

 

В Ужгороді за результатами підрахунку голосів виборців у другому турі виборів мера переміг чинний міський голова Богдан Андріїв.

Про це в понеділок, 23 листопада, інформує громадська мережа “Опора” із посиланням на дані Ужгородської міської ТВК.

Згідно з даними протоколу, чинний міський голова, кандидат-самовисуванець Богдан Андріїв набрав 51,1% голосів. Кандидат від партії “Слуга народу” Віктор Щадей отримав 45,5%.

Причому через низьку явку Андріїв переміг на виборах з перевагою у 1 417 голосів. За нього проголосували 12 869 виборців, а за Щадея – 11 452.

Нагадаємо, в неділю, 22 листопада, в Україні відбулося повторне голосування на виборах голів 11 міських територіальних громад, де за підсумками першого туру виборів 25 жовтня жоден із кандидатів не набрав 50% + 1 голос.

Другий тур мав відбутися у 12 містах, проте в Кривому Розі його перенесли на 6 грудня. Це пов’язано з відмовою чинного мера, лідера першого туру Юрія Вілкула від подальшої участі у виборчій кампанії. Міський голова послався на погіршення стану здоров’я. Таким чином, у другому турі братимуть участь кандидати, які посіли друге і третє місце: Дмитро Шевчик (“Слуга народу”) і Костянтин Павлов (“ОПЗЖ”).

15 листопада другий тур мерських виборів відбувся в семи містах.
У місті Суми переміг чинний мер Олександр Лисенко (ВО “Батьківщина”) із 60,32%, в Одесі – Геннадій Труханов (“Довіряй ділам”), у Луцьку – Ігор Поліщук (“За майбутнє”), у Херсоні – нардеп Ігор Колихаєв (партія Ігоря Колихаєва “Нам тут жити”, у ВР член групи “За майбутнє”), у Краматорську на Донеччині – Олександр Гончаренко (самовисуванець), у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині – Михайло Посітко (ВО “Свобода”), в Українці на Київщині – Олександр Туренко (“Європейська солідарність”).

Читайте також:
На виборах міських голів перемагає п’ять чинних мерів, – екзит-поли

У другому турі 22 листопада проголосували 29,53% виборців, – ЦВК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна