Українські миротворці вдало приземлилися на кратер діючого вулкана в ДР Конго. ФОТО

 

Військовослужбовці українського національного контингенту Місії ООН зі стабілізації в ДР Конго забезпечили висадку групи вулканологів на кратер діючого вулкана Ньямлагіра.

Про це в понеділок, 23 листопада, повідомляє пресцентр Командування Об’єднаних сил ЗСУ.

“На висоті понад три тисячі метрів екіпаж вертольоту Мі-8 зіткнувся з низкою труднощів. Посадку на крихку поверхню кратеру ускладнювали погодні умови. Хмарний покрив над вулканом помітно збільшувався, а швидкість пориву вітру становила 90 км/год”, – каже командир вертолітного загону полковник Сергій Ващенко.

Фото: пресцентр КОС ЗСУ

За його словами, існував значний ризик, адже пласти застиглої вулканічної лави досить крихкі й могли провалитися під масою гвинтокрила.

Втім, після закінчення проведених вулканологами досліджень, екіпаж Мі-8 успішно повернувся до базового табору.

Фото: пресцентр КОС ЗСУ

У КОС ЗСУ додали, що періодичне ретельне вивчення вулкана з проведенням тестів та аналізів дозволяє передбачити наступне виверження, а також знизити ймовірні ризики для місцевого населення.

Нагадаємо, що це не вперше українські льотчики-миротворці мають справу із кратером діючого вулкана.
Так, у квітні 2019 року екіпаж доставив групу вулканологів та висадив їх прямо на кратер вулкану Ньямурагіра, висота якого дорівнює 3058 метрів над рівнем моря.

У липні 2019 року українські пілоти успішно посадили гелікоптер Мі-8 на кратер найактивнішого вулкана Африки — Ньямлагіра.

Читайте також:
Українські льотчики здійснили посадку на кратер найактивнішого вулкану Африки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна