ДБР завершило розслідування справи щодо протигазів для Нацгвардії

 

Колишнього заступника начальника одного з головних військових представництв Міноборони України підозрюють у недбалому ставленні до військової служби, що завдало збитків державі на загальну суму понад два мільйони гривень.

Про це в понеділок, 23 листопада, інформує пресслужба Державного бюро розслідувань.

“Слідчі ТУ ДБР у м. Львові завершили досудове розслідування відносно колишнього заступника начальника одного з головних військових представництв Міністерства оборони України. Він підозрюється у недбалому ставленні військової службової особи до військової служби, вчиненому в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 КК України)”, – йдеться у повідомленні.

Слідство встановило, що військовому представництву у квітні 2018 року було доручено визначити рівень договірної ціни на військові протигази для військових частин Національної гвардії України за фактичними витратами підприємства-виробника.

Своєю чергою, заступник начальника, виконуючи обов’язки начальника, у листопаді 2018 року недбало поставився до військової служби під час визначення рівня договірної ціни закупівлі протигазів у межах виконання контрактів державного оборонного замовлення, неналежно перевірив надані підприємством-виробником документи, внаслідок чого ціну на виготовлення протигазів було завищено, а державним інтересам завдано збитків на загальну суму понад два мільйони гривень.

Під час досудового розслідування збитки державі було відшкодовано в повному обсязі.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Читайте також:
ДБР затримала на хабарі одного з керівників Фіскальної служби – колишнього одіозного СБУшника

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна