Уряд профінансує розробку та виробництво спецмашин для ракетного комплексу “Вільха-М”

 

Уряд України профінансує розробку дослідного зразка та серійне виробництво спецмашин для ракетного комплексу “Вільха-М”.

Про це в п’ятницю, 20 листопада, повідомляє Український мілітарний портал.

Зазначається, що фінансування передбачено у рамках інвестиційних проєктів на 2020—2023 роки та здійснюватиметься коштом державного бюджету України.

Комплект транспортних засобів включає універсальну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину та транспортну машину для ракетного комплексу “Вільха-М”.

Видання нагадує, що в лютому 2019 року компанія “Спецтехноекспорт” вперше представила модель пускової установки “Вільха” у масштабі 1:35 на міжнародній виставці оборонної та військової промисловості IDEX-2019 в ОАЕ, нещодавно компанія виконавець макету показала нову пускову “Вільхи”.
За новою концепцією самохідна пускова установка отримала нову спарену броньовану кабіну, замість однорядної неброньованої кабіни над двигуном та додаткової надбудови для розміщення операторів ракетного комплексу.

Довідково:
“Вільха-М” – проєкт створення високоточних 300-мм реактивних боєприпасів із максимальною дальністю понад 100 км, які виробляються підприємствами оборонно-промислового комплексу України за замкненим циклом. Виробник – Державне Київське конструкторське бюро “Луч”.
Попереднє випробування “Вільхи-М” відбулося на початку квітня з ураженням цілі на відстані 120 км, на 100 км – у грудні 2019 року.

Попередня версія снаряду – під назвою “Вільха” – вже перебуває на озброєнні підрозділів Збройних сил України. Її серійне виробництво триває з 2018 року, а у 2019-му армія отримала перші 100 серійних ракет “Вільха”.

Читайте також:
Точно в ціль: Генштаб показав випробування української ракети “Вільха-М”. ФОТО, ВІДЕО

“Відхилення менше 30 м”: РНБО відрапортувала про запуски ракет “Вільха-М” на 100 км

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна