46% українців вважають політику держави щодо реінтеграції Донбасу та Криму неефективною, – соціологія

 

Майже половина українців вважає політику держави щодо реінтеграції Донбасу та Криму неефективними.

Такі дані отримали під час всеукраїнського опитування, проведеного на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА та опублікованого 16 листопада.

“Політику реінтеграції Донбасу неефективною вважає 46,8% опитаних, для Криму ця цифра становить 46,9%. Ефективною дії держави вважають всього 9,7% та 10,4% опитаних відповідно”, – йдеться в результатах опитування.

Раніше Школа політичної аналітики НаУКМА повідомила, що понад третина українців не схвалює створення вільної економічної зони на Донбасі.

Опитування також містить ряд інших питань, присвячених реінтеграції окупованих територій, зокрема щодо:

  • прямих переговорів з представниками “ЛНР/ДНР”;
  • припинення бойових дій та визнання “ЛНР/ДНР”;
  • отримання російських паспортів на непідконтрольних районах Донбасу;
  • прийнятності відпочинку у Криму;
  • відновлення водопостачання у Криму та інші.

Опитування проведено Info Sapiens на замовлення Школи політичної аналітики НаУКМА в межах Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні, яку виконує Міжнародний фонд “Відродження” у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.

Польовий етап тривав з 2 по 16 вересня 2020 року. На замовлення ШПА НаУКМА було включено 35 питань на теми реінтеграції Криму та Донбасу, роботи державних органів та місцевих виборів.

Читайте також:
Соціологи оцінили сепаратистські настрої на Закарпатті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна