В ОПУ відреагували на обшуки в Національному музеї Революції Гідності

 

В офісі президента відреагували на обшуки в приміщенні Музею Революції Гідності та заявили, що новина про слідчі дії викликала “полярні емоції”, зокрема й “деструктивні”.

Відповідний допис поширила пресслужба ОПУ увечері в четвер, 19 листопада, в телеграмі.

На Банковій заявили, що не може не викликати занепокоєння той факт, що слідчі дії відбулися чітко напередодні річниці початку Майдану.

“Будь-яка необережність зараз може сприйматися як виклик цінностям Майдану або як свідома гра на суспільних суперечностях. Невже було обов’язково саме зараз проводити ці обшуки, навіть якщо слідство вважає їх потрібними? Зрозуміло, що це точно не сприяє суспільній злагоді у державі. А правоохоронці повинні враховувати й такі речі, коли немає термінової необхідності для слідчих дій”, – інформують в ОПУ.

“Якщо гроші справді розтрачені, якщо дійсно було зловживання службовим становищем, то це легко довести. А отже, всі все побачать. У цьому має бути чіткий правовий шлях, тому що будь-яке цивілізоване суспільство зацікавлене в коректному виконанні законів задля запобігання правопорушенням у державі. Ще раз наголосимо на ключовому: емоцій у ці дні щороку й так дуже багато, тому не варто штучно додавати нових. Особливо не варто це робити шляхом добре відомих політичних спекуляцій”, – додали в пресслужбі Зеленського.

На Банковій наголосили, що “всі зацікавлені у правді та злагоді”, а всі події навколо Музею Революції Гідності мають завершитися “чітким юридичним висновком”.

Як інформувала “Новинарня“, в Києві в Національному музеї Революції гідності вранці в четвер, 19 листопада, правоохоронці проводять обшук. Частково роботу музею заблоковано.

Силовики згодом повідомили, що слідчі підозрюють посадовців Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності в розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта.
Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
ДБР викликало на допит лідерів Євромайдану у справі “про держпереворот”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна