ДБР викликало на допит лідерів Євромайдану у справі “про держпереворот”, – ЗМІ

 

Державне бюро розслідувань викликає на допити людей, які були лідерами Євромайдану. Заявником у справі є чинний нардеп від ОПЗЖ Ренат Кузьмін.

Про це в своєму телеграм-каналі в четвер, 19 листопада, повідомила шеф-редакторка LB.ua Соня Кошкіна.

“1 жовтня ДБР відкрило кримінальне провадження № 42020000000001885 по справі щодо державного перевороту. У зв’язку з подіями Майдану”, – написала вона.

Зокрема, на допит повістками викликаються:

  • ексглава РНБО Олександр Турчинов;
  • колишній спікер ВР Андрій Парубій;
  •  мер Києва Віталій Кличко;
  • екснардеп Сергій Пашинський;
  • колишній прем’єр Арсеній Яценюк;
  • екснардепка Тетяна Чороновол.

Їх викликали на різні дати, але слідчий один – Ковальчук.

Соня Кошкіна відзначила, що ДБР прийняло та почало розслідувати те, що Майдан був нібито був “держпереворотом” за заявою одного з найбільш одіозних діячів режиму експрезидента Віктора Януковича. Кузьмін в 2010-2013 роках був першим заступником генпрокурора.

Під його керівництвом були направлені до суду справи відносно колишнього міністра МВС Юрія Луценка, колишнього заступника міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука та колишнього прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Як інформувала “Новинарня“, в Києві в Національному музеї Революції гідності вранці в четвер, 19 листопада, правоохоронці проводять обшук. Частково роботу музею заблоковано.

Силовики згодом повідомили, що слідчі підозрюють посадовців Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності в розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об’єкта.
Триває досудове слідство за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Верховний Суд дозволив Кузьміну балотуватися в Раду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна