Британія анонсує найбільші інвестиції у військо з часів холодної війни

 

Прем’єр Великої Британії Борис Джонсон у четвер, 19 листопада, оголосить про найбільші військові інвестиції в країні з часів закінчення холодної війни.

Про це інформує The Guardian.

Джонсон під час виступу в парламенті представить перші результати найбільшого за три десятиліття огляду зовнішньої політики і оборони.

Він оголосить про виділення  додаткових 16,5 млрд фунтів для збройних сил протягом наступних чотирьох років.

Теперішній оборонний бюджет Британії складає трохи менше ніж 42 мільярди фунтів на рік.

“Я ухвалив це рішення у розпал пандемії, тому що захист королівства має бути на першому місці“, – пояснив Джонсон у своїй  заяві, оприлюдненій напередодні виступу.

“Міжнародна ситуація небезпечніша і конкурентніша, ніж будь-коли з часів холодної війни, і Британія повинна бути вірна нашій історії і підтримувати наших союзників. Щоб домогтися цього, нам необхідно повсюдно розширити наші можливості”, – додав очільник уряду.

Збільшення військових витрат зміцнить позицію Сполученого Королівства як найбільшого спонсора оборони в Європі і дозволить збільшити інвестиції в такі галузі, як кібернетика і космос.

Нагадаємо, нещодавно Британія та Франція заявили про повну готовність спільних експедиційних сил.

Читайте також:
Байден заявив Макрону та Джонсону про “інтерес до спільної роботи” у вирішенні конфлікту на Донбасі

40 років після війни: Британія заявила про розмінування Фолклендів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна