Британія та Франція заявили про повну готовність спільних експедиційних сил

 

Париж і Лондон досягнули повної оперативної готовності об’єднаних експедиційних сил, що дозволяє перекидати у зону застосування до 10 тисяч військових.

Як передає “Укрінформ” в середу, 4 листопада, про це йдеться у спільній заяві міністрів оборони Франції та Великої Британії з нагоди 10-річчя підписання Ланкастерських договорів про двостороннє співробітництво у сфері ядерної зброї, оборони та безпеки.

“Ми раді заявити сьогодні, що об’єднані експедиційні сили (CJEF), які ми зобов’язалися створити, нині досягли повних оперативних можливостей”, – мовиться в заяві.

Відзначається, що це стало результатом десятирічної програми спільних навчань і тренувань.

Франція і Британія також заявили, що збройні сили обох держав сьогодні мають найвищий рівень бойової та оперативної сумісності та здатні перекинути до 10 тисяч військовослужбовців для спільного виконання місій – від надання допомоги у зв’язку зі стихійними лихами до бойових операцій високої інтенсивності.

Такий рівень готовності та взаємодії є унікальним внеском у систему євроатлантичної безпеки.

Надалі Франція та Британія планують консолідувати співпрацю у сферах, які нині набули особливої актуальності – інформаційних системах, кібербезпеці, космосі, розвідці.

Окрім цього, наступного року Париж і Лондон розпочнуть дослідницькі роботи зі створення протикорабельної крилатої ракети (FMAN-FMC).

Оборонне і безпекове співробітництво буде у центрі порядку денного саміту Франція – Британія, який пройде у 2021 році.

Читайте також:
Британські інструктори підготували понад 20 тисяч армійців ЗСУ в рамках операції “Орбітал”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.