Поліція затримала учасника акції протесту під Радою

 

У Києві поліцейські затримали одного з учасників мітингу підприємців за протиправні дії біля Верховної Ради.

Про це у вівторок, 17 листопада, інформує відділ комунікації поліції Києва.

“Чоловіка доставили до територіального управління поліції для з’ясування усіх обставин скоєного”, – йдеться у повідомленні

У відомстві нагадали, що сьогодні в центральній частиністолиці, зокрема біля приміщення парламенту, проходить акція за масової участі громадян.

Так, мітингувальники вранці перекрили прохід до Верховної Ради, заважаючи народним депутатам безперешкодно потрапити до адмінбудівлі, та на неодноразові попередження правоохоронців припинити протиправні дії й не порушувати правопорядок, учасники акції не реагували, пояснили в поліції.

Тому правоохоронці частково відтіснили громадян і зробили коридор для проходу нардепів до Верховної Ради.

“Тоді один із учасників заходу вчинив злісну непокору законному розпорядженню або вимозі поліцейського та намагався вчинити з правоохоронцями бійку. Наразі 50-річного правопорушника, жителя Тернопільської області, доставлено до територіального управління для з’ясування усіх обставин та притягнення його до відповідальності”, – поінформували у відомстві.

Як писала “Новинарня“, 17 листопада в столиці біля Верховної Ради проходить мітинг підприємців “Право на працю!”, люди вимагають у депутатів скасувати “карантин вихідного дня” та зберегти спрощену систему оподаткування.

11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження діятимуть з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, буде заборонено приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Будуть закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери. У вихідні не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Буде дозволено роботу продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку. Працюватимуть установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонена.

Цей карантин почав діяти вже на вихідних 14-15 листопада, триватиме він щонайменше до кінця місяця.

Місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження карантину “вихідного дня”.
14 листопада відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.
Того ж дня петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати карантин “вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Читайте також:
“Карантин вихідного дня”: у МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові шляхи заробітку

“Як власників будівельних магазинів”: міських голів штрафуватимуть за відмову від карантину “вихідного дня”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна