“ЄС” повідомила в НАБУ про злочин щодо нецільового використання коштів із “ковідного” фонду

доповнено

Народні депутати від “Європейської солідарності” спрямовують повідомлення про вчинення кримінального правопорушення до НАБУ щодо нецільового використання коштів “ковідного” фонду.

Як передає “Новинарня“, про це у вівторок, 17 листопада, заявила народна депутатка від “Європейської солідарності” Софія Федина на брифінгу в парламенті.

“У той час, коли ми маємо катастрофічне зростання кількості захворілих щодня, критичну нестачу засобів на лікування – медикаментів, апаратури і ліжко-місць, ми спостерігаємо ситуацію, коли кошти з “коронавірусного” фонду витрачають не на медичні потреби. А також маємо заяви наших закордонних партнерів щодо грошей, які нам надав на боротьбу з пандемією Європейський Союз, і вони були в цьому фонді. Питають: куди ці кошти пішли?”, – зазначила Федина.

“На наше переконання, службовими особами Кабінету Міністрів України було здійснене нецільове використання бюджетних коштів і здійснено видатки з бюджету без встановлених бюджетних призначень, і всупереч ЗУ “Про державний бюджет України на 2020 рік”. Тобто, цей факт свідчить про те, що в діях окремих службових осіб КМУ є ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України”, – додала Софія Федина.

Тому депутати просять Національне антикорупційне бюро України внести відомості про вчинення службовими особами Кабінету Міністрів України кримінальних правопорушень за згаданою статтею до Єдиного реєстру досудових розслідувань і розпочати розслідування.

Нагадаємо, Фонд боротьби з COVID-19 був утворений Верховною Радою через секвестр багатьох інших витрат 13 квітня 2020 року й загалом склав 66 млрд грн.

Нещодавно голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що гроші із Фонду з боротьби з COVID-19 витратили на будівництво доріг й амбулаторій, на соціальні виплати населенню, доплати медикам і правоохоронцям, проте не закупили жодного апарату штучної вентиляції легень.

Також уряд дозволив витрачати гроші з COVID-фонду на виробництво серіалів.

Читайте також:
Шмигаль пояснив, чому частина COVID-фонду пішла на дороги

Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

“Візьміть з собою трохи асфальту”: у річницю Революції Гідності активісти відвідають Зеленського в “Феофанії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна