Шмигаль пояснив, чому частина COVID-фонду пішла на дороги

 

Кошти, які були виділені з фонду боротьби з COVID-19 на будівництво та ремонт доріг, мають  “подолати економічні наслідки пандемії в Україні”.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу в парламенті у вівторок, 17 листопада, передає “Укрінформ”.

“Кошти на дорожний фонд покликані подолати економічні наслідки пандемії в Україні”, – сказав Шмигаль.

За його словами, залучення додаткових коштів на будівництво доріг дозволило створити додаткові робочі місця та наповнило бюджет за рахунок сплати податків.

Нагадаємо, відповідно до рішення Кабміну від 21 жовтня, на розвиток доріг Львівської області передали 61,55 млн гривень із проєкту бюджетної програми Міністерства охорони здоров’я щодо вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань.

Згодом в уряді пояснили перенаправлення грошей із цієї програми.

Нещодавно голова Рахункової палати Валерій Пацкан заявив, що гроші із Фонду з боротьби з COVID-19 витратили на будівництво доріг й амбулаторій, на соціальні виплати населенню, доплати медикам і правоохоронцям, проте не закупили жодного апарату штучної вентиляції легень.
Фонд боротьби з COVID-19 був утворений Верховною Радою через секвестр багатьох інших витрат 13 квітня 2020 року й загалом склав 66 млрд грн.

Також уряд дозволив витрачати гроші з COVID-фонду на виробництво серіалів.

Читайте також:
Мільярд з COVID-фонду на ремонт доріг Прикарпаття забрало оточення Коломойського, – ЗМІ

“Візьміть з собою трохи асфальту”: у річницю Революції Гідності активісти відвідають Зеленського в “Феофанії”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна