У штаб-квартирі ВООЗ виявили 65 інфікованих коронавірусом

 

Всесвітня організація охорони здоров’я виявила серед співробітників у своїй штаб-квартирі в Женеві 65 випадків зараження коронавірусом.

Про це в понеділок, 16 листопада, інформує The Associated Press посиланням на відповідний електронний лист із внутрішнього обігу ВООЗ.

Речниця ВООЗ Фара Дахлалла підтвердила точність інформації про кількість випадків, але заявила, що агентство охорони здоров’я ООН ще не визначило, чи розповсюдження відбулося саме в її офісах.

Роул Томас, який очолює ділові операції в ВООЗ, у п’ятницю надіслав електронний лист співробітникам, зазначивши, що п’ять людей – чотири в одній команді і один, хто з ними контактував, здали позитивний тест на COVID-19.

В електронній пошті не було вказано, хто саме заражений, але працівник ВООЗ, який безпосередньо знає про ситуацію і виступив на умовах анонімності, сказав, що в групу входить член керівної групи генерального директора ВООЗ, який також є спеціалістом з інфекційного контролю.

У звичайному режимі в семиповерховій штаб-квартирі ВООЗ регулярно працюють 2400 людей. Проте під час пандемії персоналу рекомендується працювати вдома, коли це можливо. Відвідувачі, які не є персоналом, повинні носити маски, а доступ до будівлі був обмежений.

Варто заначити, що добова кількість нових випадків коронавірусу у Швейцарії на початку листопада сягнула понад 10 тисяч випадків.

Нагадаємо, нещодавно ВООЗ закликала світову спільноту готуватися до нової пандемії COVID-19.

Читайте також:
Компанія Moderna заявила про 95% ефективності своєї вакцини від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна