Євросоюз розширить список санкцій щодо Білорусі до 200 осіб, – Тіхановська

 

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тіхановська та її команда домовляються про розширення Євросоюзом списку санкцій для білоруських чиновників за репресії щодо учасників протестів.

Про це в понеділок, 16 листопада, інформує “Интерфакс-Запад”.

“Домовляємося з іншими країнами, щоби вони розширювали, поглиблювали санкційні списки. З минулого тижня активно працюємо над економічними санкціями по бізнесам і держкомпаніям, які годують режим. Плюс очікується, що країни ЄС ось-ось розширять список персональних санкцій до 200+ прізвищ”, – йдеться в повідомленні.

За словами екскандидатки у президенти Білорусі, її команда домагається перегляду міжнародних програм підтримки, “щоби гроші не йшли режиму, а безпосередньо білоруському суспільству”.

Нагадаємо, 5 листопада Європейський Союз офіційно запровадив персональні санкції проти самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка і ще 14 білорусів.

2 жовтня через придушення масових акцій протесту та фальсифікації на виборах президента Білорусі Євросоюз ввів санкції проти 40 білоруських чиновників. Але у санкційному списку не було прізвища Лукашенка.

ЄС тоді вирішив не карати персонально Олександра Лукашенка, щоби зберегти можливість врегулювання політичної кризи шляхом діалогу.

12 жовтня Рада ЄС ухвалила принципове рішення про те, що санкції будуть запроваджені також особисто проти Олександра Лукашенка.

Читайте також:
“Не хотіли Майдану – маєте ДНР”, – Андрій Бондар про білоруські протести

Поліція в Мінську жорстоко розігнала “Марш сильних”, понад 1100 затриманих. ОНОВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна