“Не хотіли Майдану – маєте ДНР”, – Андрій Бондар про білоруські протести

 

Андрій Бондар
письменник, перекладач

(FB)

А я все згадую останніми днями про українських “аналітиків”, які ще два місяці тому криком кричали, щоби білоруські опозиціонери не слухали порад з України, бо, мовляв, у них свій шлях і все треба робити, не озираючись на Майдан і наш досвід.

А тепер що? Що ці “аналітики” їм радять нині, коли лукашенківські мср (“мусори”, міліція – “Н”) поодинці виловлюють і катують людей? Знову жінок виставити на передній план? Вивести пенсіонерів? Грудних немовлят?

Двох місяців (!) їм вистачило, щоб розгорнути не ілюзорний, а цілком жорстокий точковий терор.

– Слава затяжному білоруському протесту! – кричали вони. – Жінок, жінок на передній план у білому! – волали вони. – Ви ж тільки не радьте їм нічого, щоб воно – не дай Господь – не нагадувало про Майдан і український досвід!.. – закликали вони.

Ну, й от що тепер? Очевидно було, що реакція Європи чи США, де своїх проблем великих і малих сьогодні по горло, буде менш ніж пасивною в порівнянні з зимою 2014 року в Києві.

Не хотіли Майдану – маєте “ДНР”. Білоруський режим за п’ять секунд здатен перетворити країну на “ДНР”. Це ж також очевидно було. Вони це вміють. Це єдине, що Москва і її сателіти вміють добре.

А про автоукраїнофобію окремих аналітиків можна скласти антологію. “Ви ж їм тільки не радьте нічого…” Ну, от і маєш офігенну “русскую зиму”.

Читайте також:
Поліція в Мінську жорстоко розігнала “Марш сильних”, понад 700 затриманих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна