Перевибори в Конотопі стануть битвою з “рускім міром” за північний схід України, – експерт

 

Ростислав Мартинюк
журналіст, продюсер, політичний консультант, громадський діяч, історик – дослідник Гетьманщини

(FB)

Після смерти у київській лікарні новообраного мера Конотопа Олександра Лугового (COVID), на північному сході України складається ще заплутаніша ситуація (про деталі писав Віктор Бобиренко).

По суті, усунення “свободівця” Артема Семеніхіна (2-ге місце на виборах у Конотопі) та ймовірне обрання на голову Сумської облради генерала ФСБ відкривало шлях для самоочевидного створення третього анклаву, непідконтрольного Києву. Не на всій території області, напевне, а саме на півночі: Шостка, Ямпіль, Середина Буда, Глухів, Кролевець, Конотіп.

Власне, цей анклав існував де-факто з часу “воцаріння” на багатомандатному окрузі Андрія Деркача ще в епоху Кучми та його тата Леоніда Деркача. Досадна “дірка” в анклаві існувала лише останні п’ять років – вибився з-під контролю тільки Конотіп, де переміг Семеніхін, та Глухів, де, втім, мафія швидко паралізувала роботу Мішеля Терещенка.

Тож нові вибори в Конотопі, які можуть бути оголошені на січень 2021 року, по суті стають битвою за північний схід України. Хочемо чи ні, але вони ж розв’язують відверте протистояння з усім тим “консервним заводом ФСБ”, який працював у краї з часів Кучми.

Щодо Америки та її заяв про кремлівського агента Деркача – їм зараз явно не до того. Багатоходівку з їхніми компроматами, яку вони так філігранно вміють розіграти аби зупинити погані сценарії, доведеться почекати.

Семеніхіну будуть потрібні зубаті спостерігачі на цих перевиборах – аби не повторилася схема Лугового/Деркача. Й увага кожного з нас до подій, які розгортаються у дуже загрозливому ключі.

Ага, щодо Зе-менеджменту, то, за традицією кадрової політики Москви, на чолі Сумської області у поміч генералу ФСБ можуть призначити харківського “ватника” (колишнього заступника голови ОДА Михайла Добкіна Михайла Хому“Н”).

Читайте також:
У Конотопі напали на колишнього мера-“свободівця”: Семеніхін в реанімації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна