Резніков анонсував нову залізницю вздовж “лінії дотику” на Луганщині

 

Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков анонсував будівництво нової залізничної колії в Луганській області неподалік від лінії розмежування.

Про це він розповів 14 листопада у спільному з президентом Володимиром Зеленським відеоблозі.

“Звісно, безпека – на першому місці й четвертий місяць “тиші” – це вже досить велике досягнення, але це не наша кінцева мета. Наша кінцева мета – це повернення Донеччини, Луганщини та Криму, розвиток цих регіонів. Тому ми починаємо будівництво інфраструктурних об’єктів вздовж лінії дотику, у тому числі й дороги, у тому числі й залізниці. Зараз, до речі, на Луганщині ми вже на порядку [денному] маємо проєкт про нову колію“, – сказав Резніков.

Віцепрем’єр зазначив, що уважно відстежує різні пабліки в соцмережах, у тому числі на окупованих територіях, й на основі побаченого робить висновок, що громадяни з ОРДЛО бачать зміни.

“Вони розуміють, що нічого доброго не буде, доки Луганщина і Донеччина знаходяться в окупації. Люди хочуть жити в комфортній, мирній Україні, єдиній Україні”, – вважає Резніков, який перебуває в ізоляції через коронавірусну хворобу.

Як повідомляла “Новинарня“, 10 листопада Україна відновила роботу усіх КПВВ на лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях, а також відкрила нові КПВВ “Золоте” і “Щастя” на Луганщині, однак фактичний пропуск громадян здійснюється лише через КПВВ “Станиця Луганська” та “Новотроїцьке”, тоді як решту пунктів пропуску блокують бойовики “ДНР/ЛНР”.

Читайте також:
Економічно Росія вже не справляється з окупованим Донбасом, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.